Normal view MARC view ISBD view

Djurvänner

av Marklund, Anton .
Materialtype: Bok BokUtgiver: Månpocket, 2011 .Utgave: [Ny utg.] .Beskrivelse: 263 s. ; 18 cm .ISBN: 9789175030081.Emne(r): Norrland | Västerbotten | Autism List(s) this item appears in: Gustafs romantips! (svenska)
Tags from this library: Log in to add tags.
    Average rating: 4.0 (1 votes)
Item type Current location Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet
Biblioteket
Hc (Browse shelf) Available 26331000279
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet
Biblioteket
Hc (Browse shelf) Available 26209003430
Total holds: 0

Originalupplaga 2010

Omslag: "Klimatsmart pocket"

Den autistiske sjuttonåringen Johannes bor utanför ett litet samhälle i norra Västerbottens inland. Föräldrarna älskar sin son men sörjer förtvivlat att han inte är som andra. De ser det goda i honom medan omvärlden bara ser hans fel. Och fel blir det -Johannes missförstår ideligen andra trots att han är mån om att vara till lags. Mamma Mona är utbildad kantor men har mest arbetat som fritidsledare. Gud är närvarande och självklar för henne. Pappa Lennart är bilmekaniker och son av bygden. Alla dessa tuffa år som är Johannes liv och öde prövar dem hårt: uppväxten, svårigheterna i skolan, utanförskapet, sattyg som den intet ont anande Johannes luras till. Till slut puttas Johannes alldeles för långt över gränsen av sina jämnåriga. Kvar står vi med frågor om skuld och ansvar, om vem som har Johannes öde i sina händer. Svaren är aldrig enkla. Det hemska som inträffar har trådar fästade i hemmet, i skolan, i kamraterna, i de långa ensamma bussresorna genom skogen - i hela hans barndom. Djurvänner är en drabbande skildring av isolering och utsatthet, berättad ur flera perspektiv. Vi tar del av såväl Johannes tankar som föräldrarnas våndor och omvärldens oförstående blick. Det är en stark och originell debutroman med ett tydligt ärende.

Comment by Gustaf E.
25/01/2012

Bra, tänkvärd och lättläst bok! Snyggt med tre olika berättarperspektiv. Genom tillbakablickar rullas historien upp på ett effektivt sätt. Rekommenderas!

Log in to your account to post a comment.

Munkagårdsgymnasiets bibliotek
Björkängsvägen 25
432 78 TVÅÅKER
0340-480970
Skicka e-post

Powered by Koha