Normal view MARC view ISBD view

Zelda : kampen fortsätter

av Neidestam, Lina .
Materialtype: Bok BokSeries: Zelda 2 .Utgiver: Kartago, 2012 .Utgave: 1. uppl .Beskrivelse: 131 s. : ill. ; 22 cm .ISBN: 9789186003937.Emne(r): Tecknade serier | Feminism | Humor List(s) this item appears in: Bra tecknade serier!
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet
Biblioteket
Hci (Browse shelf) Available 26209003955
Total holds: 0

Originalupplaga 2012

Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Till vardags pluggar hon på Komvux och drömmer om att komma in på journalisthögskolan, som bara tar in "urblåsta modebloggare som är bra på matte", som hon själv uttrycker det. Här har Zelda gjort upp sin ostrukturerade tillvaro och just blivit singel efter att ha dumpats av sin alldeles för heteronormativa pojkvän. Hon börjar på Konstskola och får nya vänner och fiender. Lina Neidestam har förutom Zelda även haft stor succé med "Maran - en feministsexserie" som är en samling historier byggd på svenska folksägner och myter. Serien Zelda dök upp för första gången som stripserie i Metro 2007 och har sedan publicerats i en rad olika tidksrifter och tidningar.

Comment by Gustaf E.
28/03/2012

Zelda är en serie som bara blir bättre och bättre tycker jag. Kul med en så oerhört osympatisk huvudperson. Bra slut på den här boken som fick mig att undra hur självbiografisk serien är...

Log in to your account to post a comment.

Munkagårdsgymnasiets bibliotek
Björkängsvägen 25
432 78 TVÅÅKER
0340-480970
Skicka e-post

Powered by Koha