Intet

av Teller, Janne .
Materialtype: Bok BokUtgiver: Bazar Förlag, 2012 .Beskrivelse: 144 s .ISBN: 9789170283437 (inb.) .Emne(r): Danmark | Ungdomsböcker | Skönlitteratur List(s) this item appears in: Gustafs romantips! (ungdom)
Tags from this library: Log in to add tags.
    Average rating: 4.0 (1 votes)
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet
Biblioteket
uHce (Browse shelf (Opens below)) Available 26371000089
Total holds: 0

Vad händer den dag man inte längre ser någon mening med livet eller den värld vi lever i? Intet är en spännande bok som får en att se på tillvaron på ett nytt sätt. En och samma sak kan nämligen betyda allt och ingen utifrån hur man ser det. Men vid döden upphör all mening, eller ...? Pierre Anthon hoppar av skolan för att i stället sitta i ett plommonträd och kasta plommonkart på klasskamraterna och ropa att "allt är värdelöst". Klasskamraterna bestämmer sig för att få Pierre Anthon ned från trädet. De ska visa honom att det faktisk finns något som har betydelse här i världen. Något som de kan framlägga som bevis för Pierre Anthon. Leken får ohyggliga konsekvenser när var och en måste ge upp något viktigt och lägga det i "högen av betydelse" - och samtidigt får makt att bestämma vad näste man ska offra. Prisbelönt dansk ungdomsbokklassiker i ny utgåva.

Comment by Gustaf E.
12/11/2012

En märklig bok! En sjundeklassare blir plötsligt filosof och hävdar att inget har någon betydelse. Hans klasskamrater är av en annan mening... Läs den!

to post a comment.

Munkagårdsgymnasiets bibliotek
Björkängsvägen 25
432 78 TVÅÅKER
0340-480970
Skicka e-post

Powered by Koha