Image from Google Jackets

5:2 dieten friskare, smalare, längre liv med halvfasta Michael Mosley & Mimi Spencer ; översättning: Anna Olsson

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publication details: Stockholm : Bonnier fakta, 2013 Description: 191 s. : ill. ; 22 cmISBN:
  • 9789174243703 (inb.)
Other title:
  • 5:2-dieten [Spine title]
Uniform titles:
  • The fast diet. Svenska
Subject(s): DDC classification:
  • 613.25 23/swe
Other classification:
  • Vmb
Summary: 5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv - på köpet får man också en lägre vikt. Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna. Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen. Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande. Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar. Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet Biblioteket V (Browse shelf(Opens below)) Available 26371001026
Total holds: 0

5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv - på köpet får man också en lägre vikt. Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna. Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen. Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande. Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar. Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.

E

Og

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha