Image from Google Jackets

Det sötaste vi har om socker och växande kroppar Ann Fernholm

By: Material type: TextTextPublication details: Stockholm : Natur & kultur, 2014 Edition: 1. utgDescription: 355 s. ; 22 cmISBN:
  • 9789127137950
Subject(s): DDC classification:
  • 613.28332083 23/swe
Other classification:
  • Vcbb
  • Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
  • Måltidslitteratur 2014
  • Kategori: Hälsa
Contents:
En lärdom från djurriket -- Sockerförsöket - en historisk parallell -- Socker - grus i en växande kropp -- Sötsug och hunger - starka krafter i kroppen -- En hjärna som tror att den svälter -- Majas dilemma -- Gödda kroppar växer mer -- Motion - tandborstning för insidan av kroppen -- Kalasbra tips -- En oreda i tarmfloran -- Om tarmar som läcker, gluten och typ 1-diabetes -- En mage som har krånglat hela livet -- I hjärnans vindlande vrår -- Emils huvudvärk försvann -- Livsmedelsverket: one size fits all -- Förskolan som sockerfri zon -- Ge din bebis ett smakäventyr -- Brosket blir brunt som colaläsk -- "Det känns som att jag typ föddes med ett sockersug" -- Civilisationens sjukdomar - arvet till våra barn? -- Recept och tips
Action note:
  • 20141028
Summary: Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip. I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet Biblioteket V (Browse shelf(Opens below)) Available 26371001643
Total holds: 0

En lärdom från djurriket -- Sockerförsöket - en historisk parallell -- Socker - grus i en växande kropp -- Sötsug och hunger - starka krafter i kroppen -- En hjärna som tror att den svälter -- Majas dilemma -- Gödda kroppar växer mer -- Motion - tandborstning för insidan av kroppen -- Kalasbra tips -- En oreda i tarmfloran -- Om tarmar som läcker, gluten och typ 1-diabetes -- En mage som har krånglat hela livet -- I hjärnans vindlande vrår -- Emils huvudvärk försvann -- Livsmedelsverket: one size fits all -- Förskolan som sockerfri zon -- Ge din bebis ett smakäventyr -- Brosket blir brunt som colaläsk -- "Det känns som att jag typ föddes med ett sockersug" -- Civilisationens sjukdomar - arvet till våra barn? -- Recept och tips

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip. I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv.

E

Gma

Og

R 20141028

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha