Image from Google Jackets

Köttbonden att föda upp, slakta och tillaga riktigt bra kött Lina & Oscar Westman ; fotograf, Erik Olsson

By: Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Stockholm : Natur & Kultur, [2015]Description: 208 sidor : illustrationer, huvudsakligen i färg ; 27 cmISBN:
  • 9789127141193
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.66 23/swe
Other classification:
  • Qcaak
Summary: Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det. Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak. I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen etiskt, ekologiskt, kulinariskt och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get. Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det. Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak. I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen etiskt, ekologiskt, kulinariskt och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get. Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.

Og

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha