Normal view MARC view ISBD view

När hundarna kommer

av Schiefauer, Jessica .
Materialtype: Bok BokUtgiver: Bonnier Carlsen, 2015 .Beskrivelse: 298 s. ; 20 cm .ISBN: 9789163880353.Emne(r): Kärlek | Mord | Bröder | Barn som begår brott | Småstäder | Ungdomsböcker | Barn- och ungdomslitteratur List(s) this item appears in: Gustafs romantips! (ungdom)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 5.0 (1 votes)
Item type Current location Call number Status Date due Barcode Item holds
Böcker Böcker Munkagårdsgymnasiet
Biblioteket
uHc (Browse shelf) Available 26371002076
Total holds: 0

Originalupplaga 2015

Den här sommaren älskar Ester och Isak varandra vettlöst. Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö. Och Isaks lillebror var där när det hände. Jessica Schiefauers roman är en förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och om våld.

Ester och Isak. Isak och Ester. Två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en torshammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna.

När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv.

Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord.

Isak har en lillebror som heter Anton.

Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv.

Comment by Gustaf E.
13/10/2015

Det här är bra. Väldigt bra!

Log in to your account to post a comment.

Munkagårdsgymnasiets bibliotek
Björkängsvägen 25
432 78 TVÅÅKER
0340-480970
Skicka e-post

Powered by Koha